Kesäksi kuntoon?
Kesäkunnon treenaaminen aloitetaan jo talvella. Kesäkunto tarkoittaa eri ihmisille eri asioita: toiset haluavat päästä…
Lue lisääPå svenska
5.7.2023 08:00
Kesällä mielessä ovat yleensä rentoutuminen ja lomailu. Treenit ja kuntosalilla käyminen eivät välttämättä motivoi hellekeleillä, kun vaihtoehtona olisi lähteä mökille tai rannalle. Mikäli treenaaminen ei kesällä innosta, ei siitä kannata kokea huonoa omaatuntoa.
Talven pakkasilla ja koleilla keleillä vietämme enemmän aikaa sisällä, jolloin salille lähteminen tuntuu mukavalta ja virkistävältä. Kesällä taas liikumme ja oleilemme luonnollisesti enemmän ulkona. Tällöin olemme huomaamattamme aktiivisempia ja hyötyliikuntaakin kertyy helpommin.
Nykypäivänä saatetaan ajatella, ettei pientä puuhastelua ja muuta aktiivisuutta lasketa liikunnaksi, vaan on lähdettävä erikseen treenaamaan, jotta voimme sanoa liikkuneemme. Tämä ajattelutapa kannattaa heittää viimeistään nyt romukoppaan! Kaikki aktiivisuus lasketaan, myös lasten kanssa leikkiminen, siivoaminen ja puutarhatyöt.
Mikäli käytössäsi on älykello, joka mittaa aktiivisuutta, voit tarkastella omaa aktiivisuuttasi helposti kellon avulla. Saatat ehkä yllättyä, miten helposti aktiivisuus tulee täyteen pelkästä puuhastelusta. Mikäli kello ilmoittaa aktiivisuuden täyttyneen, ei erilliselle treenille ole välttämättä tarvetta.
Myös nopeat pikatreenit toimivat kesällä. Kokeile pikatreeniä vaikka saunaa lämmittäessä: laita sauna lämpiämään ja treenaa odotellessa. Käytä painoina täytettyjä vesiämpäreitä ja pidä palautukset samalla, kun käyt lisäämässä puita tulipesään.
Nauti kesästä ja ota lämpimistä keleistä kaikki hyöty irti. Lähde pyörälenkille tai kävellen kaupungille, käy uimassa ja pelaile rannalla lasten tai kavereiden kanssa. Hyödynnä pienetkit mahdollisuudet olla aktiivinen: käytä portaita ja kulje lyhyet matkat hyötyliikkuen.
Näillä kolmella treenillä ylläpidät kuntoa läpi kesän. Voit vuorotella treenejä mielesi mukaan ja tehdä vaikka treenin päivässä. Tee jokainen treeni kiertoharjoitteluna ja päätä itse kierrosten määrä. Voit pitää taukoa jokaisen liikkeen jälkeen tai vasta kierroksen päätteeksi.
TREENI 1
TREENI 2
TREENI 3